Start - Alt - Bordplaner - Bryllupsdag - Clipart - Fede udtryk - Festlege - Indbydelser - Julefrokost - Kaffe
mp3covers
- Sticks(Sange/indbydelser) - Tips & Tricks - Værtshus Tricks - Meget mere....
 
 
   
- Hjemmeristning på en Popkorn-rister.........
 
Vej 65 g grønne kaffebønner på vægten. Kom dem i en Termozeta Popkorn-rister. Tænd evt. for emhætten, så røgen suges ud. Start Popkorn-risteren.

Når bønnerne har nået den ønskede ristningsgrad, skal de skyndsomt ud af Popkorn-risteren og nedkøle i et metaldørslag eller lignende.

Med lidt øvelse kan man opnå et ganske fint risteresultat med en popkorn-rister. Det er ikke alle maskiner, der er lige velegnede til ristning af kaffebønner. Det fordrer nemlig, at den varme luft kommer ud fra flere kredsformige huller i siden af ristekammeret mod bunden, ikke i selve bunden. Hvis varmen kommer ud i bunden, f.eks. fra et trådnet, kan luftstrømmen ikke bevæge bønnerne tilstrækkelig godt rundt i kammeret. Derved bliver ristningen uensartet og risikoen for, at termostaten i risteren slår fra før tid, øges. Dertil opstår risiko for brand. Holdbarheden af maskinen, som i forvejen er kortere ved ristning af kaffebønner i forhold til majs, forringes yderligere. Som en nødløsning kan man, iført en grillhandske, med skaftet af en grydeske, omrøre bønnerne under hele risteprocessen. Der findes dog flere modeller på det danske marked, som er velegnede, bl.a. Termozeta som kan købes for ca. kr. 249.

Ved ristningen er det vigtigt, at man ikke fylder for mange bønner i kammeret ad gangen. Min erfaring siger ½ til 2/3 af kammerets volumen. Popkorn-risteren er ikke velegnet til de aller mørkeste ristninger, da termostaten ikke holder længe til de varmegrader. Hvis man, som de fleste espressodrikkere i Danmark foretrækker mellembrune til mellemmørke ristegrader, er denne rister glimrende. Det tager 4-6 minutter for en mellemlys ristegrad og 7-8 minutter for en mellemmørk. Efter hver ristning, skal maskinen hvile minimum en halv time. Tip: Under ristningen med låg på, kan man lade åbning af låget pege ned i en køkkenvask med lidt vand i, herved opfanges agnerne, så de ikke farer rundt i køkkenet.


Vigtigt: De færdigristede bønner bør afgasse i mindst 24 timer i en egnet beholder med låget på klem for at udvikle deres fulde aroma.


Se også - Hjemmeristning af grønne kaffebønner uden den store investering...

Tilbage
 
 
Tilføj os til en af dine foretrukne sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.

Fortæl en ven om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
  Mail Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.



Tilmeld Frameld
Ses bedst på en computer med internet adgang og farveskærm.
Kontakt www.hverdagogfest.dk


Online 11