Start - Alt - Bordplaner - Bryllupsdag - Clipart - Fede udtryk - Festlege - Indbydelser - Julefrokost - Kaffe
mp3covers
- Sticks(Sange/indbydelser) - Tips & Tricks - Værtshus Tricks - Meget mere....
 
 
   
- ET KIG IND I KAFFENS VERDEN....

En ny inspiration til vore mange brugere.
ET KIG IND I KAFFENS VERDEN.


- En god kop kaffe...
Eigil Christensen arbejder i det daglige med af fremme
"Den Ultimative kaffeoplevelse" gennem firmaerne
Coffee Dreams
og De Rullende Kaffebryggere.
Der drikkes hver dag rigtig meget kaffe i Danmark, men som jeg mange gange tidligere har været inde
på ….
Det vil altid være en smagssag, hvad der er en god kop kaffe, her er det som så ofte, du får, hvad du betaler for. Danmark betegnes som et "kaffeland" fordi, der drikkes så meget kaffe målt i forhold til indbyggerantallet, men al kaffe importeres fra omkring 17 kaffe- dyrkende lande. Noget importeres som hele grønne bønner fordelt på 2 kaffesorter, Arabica, som dyrkes i højlandet og Robusta, som dyrkes på lavland. Arabica, regnes for den fineste, Robusta, som er mindre sart, anvendes til iblanding. Mange af de hele bønner bliver ristet her i landet.
Espressokaffe i hele bønner importeres færdig- ristet og blandet i det rette forhold fra Italien, da de italienske kafferisterier, som findes over hele Italien, nok rister den bedste espressokaffe i Europa.
De gode kaffetraditioner
( lige bortset fra "Madam Blå" ) er alle hentet under sydlige himmelstrøg, her tænker jeg på stempel- kande, mocca-kande, som mange kalder en italiensk espressokande. Denne kande vil jeg betegne som kanden man brygger en meget koncentreret - espressobaseret kaffe på, dog uden crema. (skum på toppen)
Denne kaffe, er meget velegnet til alle mælke-baserede kaffer, som for eksempel caffe-latte eller cappuccino og mange andre special-kaffer, som er oppe i tiden.

Der skal en god bønne til at brygge en perfekt special-kaffe. Hvorimod du kan anvende alle former for mælk, fra sødmælk til mini- mælk, gerne konsummælk. Alle mælke typerne lader sig fint skumme, når de er varmet op til 65 - 70 grader. Personligt foretrækker jeg sødmælk, da den giver den rundeste smag, som desværre feder.



Du kan hjemme i køkkenet selv brygge en moderne special-kaffe uden at investere en dyr, smart hjemme-espresso maskine, som er i handelen. For et beskedent beløb, 4 - 500,00 kr., kan du købe det fornødne udstyr, som skal bestå af en elektrisk mini-kaffekværn, en såkaldt håndmælkeskummer af rustfrit stål med et stempel, der kan trækkes op og ned, en italiensk moccakande i stål af god kvalitet eller aluminium. Du kan også anvende en stempel-kande. Til at måle temperaturen med, kan du anvende dit stegetermometer.


- Alt det du behøver...


Sådan gør du, når du skal brygge hjemme:

Varm mælken i mælkeskummeren.


Bryg din kaffe.

Hæld op i et forvarmet glas eller kop, fyld op med mælkeskum eller dampet mælk, alt efter om det skal være en cappuccino en latte eller en af de andre spændende kaffopskrifter, du finder her.

Tip: Du kan enten drysse lidt kakao, revet chokolade, måske dekoreret med chokolade- sauce.
Cappuccino dekoret med chokoladesauce.


Klik her for at læse eller udskrive de 10 kaffebud...
(Kan tage lidt tid, du kan jo lave en god kop kaffe imens.)

Rigtig god fornøjelse...
Har du spørgsmål er du velkommen til at maile til Eigil.


Se masser af andre opskrifter her.

Tilføj os til en af dine foretrukne sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.

Fortæl en ven om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
  Mail Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.



Tilmeld Frameld
Ses bedst på en computer med internet adgang og farveskærm.
Kontakt www.hverdagogfest.dk


Online 10