Start - Alt - Bordplaner - Bryllupsdag - Clipart - Fede udtryk - Festlege - Indbydelser - Julefrokost - Kaffe
mp3covers
- Sticks(Sange/indbydelser) - Tips & Tricks - Værtshus Tricks - Meget mere....
 
 
   
- ET KIG IND I KAFFENS VERDEN....

En ny inspiration til vore mange brugere.
ET KIG IND I KAFFENS VERDEN.


- Hjemmeristning af grønne kaffebønner uden den store investering...

En enkel metode er, at man kan riste sine grønne kaffebønner i en en hvilken som helst forvarmet bageovn, når blot ovntemperaturen kan blive 250 grader. Brug et ovntermometer til at kontrollere dette, da de fleste ovne er unøjagtige.
De grønne kaffebønner, ca. 125 - 150 gram, spredes jævnt ud i eet lag i en ren bradepande (gerne en hullet bageplade, som man ellers ville bruge til at ovnbage pizza eller pommes frites). Placeres på midterste rille i ovnen. Den bedste placering i ovnen kan variere noget, afhængig af bønnernes størrelse, f.eks. bør små bønner placeres lidt under midten.
Prøv dig frem.
Ristningen af bønnerne begynder med det samme. For at opnå en ensartet ristning uden at bønnerne brænder på, åbner man ovndøren under ristningen og roder rundt i bønnerne med en træspatel.
Når der er gået ca. 8 - 10 minutter, hører man de første "knæk", á la lyden fra popkorn - på grund af bønnernes udvidelse. Nu kan man også se, at bønnerne begynder at tage farve. Når man hører andet "knæk" og bønnerne popper hurtigere med en skarp lyd, er vi fremme til den ristningsgrad, som de fleste synes passer til almindelig kaffe.

Hvis man rister til f.eks. espresso fortsætter man ristningen, og efter meget kort tid, begynder der at trække olier ud af bønnernes overflade. Her bør du stoppe ristningen, hvis man rister mørkere, nærmer man sig punktet, hvor bønnerne bliver "kremeret".

Det er meget svært at give præcise anvisninger på ristning i ovn, men som ved alt mulig andet: ØVELSE GØR MESTER.






De fleste fejl man begår er:
· For lav temperatur under ristningen, dermed bliver bønnerne bagt, når ristningstiden overskrider 16 - 19 minutter.
· For høj ovntemperatur, for lidt "roden rundt" så bønnerne bliver brændt i overfladen, og ikke bliver gennemristet.

Begge fejl giver en trist smag uden karakter.

Når bønnerne er færdigristede, hældes de over i en bradepande eller noget andet koldt og køles. Det er meget vigtigt, at kølingen foregår med flere skift da ristningen foregår indtil bønnerne er afkølet så meget, at man kan røre ved dem. De afkølede bønner hældes i en lufttæt beholder, hvor de afgasser den kuldioxid, som er dannet under ristningen. Let på det lufttætte låg med mellemrum, for at slippe gassen ud. Den proces kan tage fra 16 - 24 timer. Kaffen holder sig frisk i 10 - 14 dage, hvis den lufttætte beholder opbevares køligt.

TIPS: Når bønnerne er færdigristede, fjernes skallerne lettes ved, at man forsigtigt ryster og puster dem væg. (det tilrådes, at man gør dette over køkkenvasken eller i fri luft).

Rigtig god fornøjelse...
Har du spørgsmål er du velkommen til at maile til Eigil.


Se masser af andre opskrifter her.
Tilføj os til en af dine foretrukne sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.

Fortæl en ven om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
  Mail Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.



Tilmeld Frameld
Ses bedst på en computer med internet adgang og farveskærm.
Kontakt www.hverdagogfest.dk


Online 6