Start - Alt - Bordplaner - Bryllupsdag - Clipart - Fede udtryk - Festlege - Indbydelser - Julefrokost - Kaffe
mp3covers
- Sticks(Sange/indbydelser) - Tips & Tricks - Værtshus Tricks - Meget mere....
 
 
   
- KAFFE OPSKRIFTER TIL JULEN S HYGGE....

JULEN står for døren - nu er tiden inde til hjemlig hygge og til at være god mod sig selv, familie og venner.


Her følger nogle lette opskrifter som kan anvendes:
RÅD OG VINK INDEN DU STARTER:
Når du serverer kaffe, kakao - anvend altid forvarmede glas og kopper.
Opskrifter:  
EIGILS
coffee dreams
(1 person)
Nu hvor den kolde tid står for døren - og vi sammen med familien eller venner skal have kaffen på bordet, kan jeg på det varmeste anbefale EIGILS coffee dreams, den luner hele kroppen, er sød og får samtidig et nyt begreb af "en god kop kaffe" Til denne kaffedrøm skal der pr. person anvendes:

2 cl Baileys original
2 cl Cointreau
friskbrygget filterkaffe (mængde afhængig af glassets størrelse)
piskefløde (letpisket)
1 tykt rødvinsglas

Fremgangsmåde Baileys likør og Cointreau blandes i glasset Fyld op til 2 cm fra øverste kant med friskbrygget filterkaffe Hæld den letpiskede fløde på toppen (ca. 2 store spsk.) Serveres straks - smager som en drøm.
Wienerkaffe:
(4 personer)


1 spsk kakao
-2 spsk sukker,
3 dl vand,
6 dl stærk varm kaffe,
flødeskum,
ceylonkanel.

Rør kakao, sukker og vand sammen, fordel det i 4 høje forvarmede caféglas. Hæld den varme kaffe i. Top med en klat flødeskum og et drys ceylonkanel. Serveres straks.
X-Mas kaffe:
(4 personer)

4 cl Absolut mandarin (snaps)
½ l stærk varm kaffe,
sukker,
letpisket flødeskum,
safran,
appelsinskal økologisk.

(Pisk flødeskummet let iblandet safran og lidt sukker). Hæld sukker, varm kaffe og Absolut i et caféglas. Rør godt. Top med den piskede flødeskum og garnér med strimlet appelsinskal. Serveres straks.

Jule Latte:

¾ dl varm stærk kaffe,
1 cl kanelsirup,
1 cl honningsirup,
1 cl abrikossirup.

Serveres i et forvarmet caféglas. Fyld glasset op med varm mælk.

Krydderkaffe:

1 knivspids ceylonkanel,
1 knivspids kardemomme,
1 knivspids allehånde
og 2 dl varm mælk røres rundt i et forvarmet glas. Fyld op med stærk varm kaffe. Serveres straks.



Kanelkaffe:
(4 personer)

6 dl varm kaffe,
2 tsk stødt kanelstang (groft),
2 dl varm mælk,
8 stk. hugget rørsukker.

Bland den groftstødte kanelstang sammen med de friskmalede kaffebønner i en kaffefilterpose og bryg en stærk god kaffe. Læg 2 stk. hugget rørsukker i hvert forvarmet glas. Fyld op med kaffen. Toppes med et drys ceylonkanel (kan undlades).
Eigils special:
2 cl Grenadinesirup,
40 ml stærk kaffe,
30 ml dampet chokolademælk.

Bland ingredienserne i en 150 ml forvarmet kop/glas. Top med flødeskum og chokoladedrys. Serveres straks.
Vanille kaffe:



1 tsk. rørsukker,
½ tsk. vanillesukker (luksus),
2 spsk sødmælk (varm),
3 cm vanillestang flækket,
dl varm kaffe.

Rørsukker, vanillesukker, sødmælk og vanillestang røres sammen i forvarmet kop/glas Hæld den færdigbryggede varme kaffe i og servér.
Kaffe Gløg:



2 cl vodka,
3 cl rødvin,

sukker, varm kaffe blandes og hældes op i et forvarmet caféglas. Serveres straks.
Kaffe med Cointreau:
(6 personer)


2 dl piskefløde,
6 spsk. Cointreau (hvid likør),
1 liter stærk friskbrygget kaffe.

Pisk fløden stiv, kom 1 spsk. Cointreau i bunden af forvarmede kopper/glas. Hæld kaffen over og pynt med flødeskum. Serveres straks.


Baileys vinter latte - GRANDE:

En kop kaffe når du vil forkæle dig selv og andre - "drikken er stærkt
vanedannende …."

Til 1 person Ingredienser:
2 cl Baileys originale likør.
30 ml espresso kaffe eller stærk friskbrygget kaffe.
180 ml mælk, letmælk, sødmælk efter smag.
1 højt caféglas.

Fremgangsmåde:
Varm mælken ved svag varme.
Under opvarmningen piskes godt rundt i bunden af kasserollen. Mælken varmes til ca. 60 grader celcius. Hæld mælken op i det forvarmede caféglas. Tilsæt Bailey, hæld kaffen fra en lille kande forsigtigt ned i midten af glasset. Serveres straks med en lang lattéske.


Mexicansk kaffe:



2 dl friskbrygget varm kaffe,
2 cl Kahlua,
1 cl Tequila,
1 stk. mørk chokolade,
flødeskum.

Læg chokolade i bunden af glasset. Tilsæt Kahlua og Tequila og fyld op med kaffe. Pynt med flødeskum og chokoladespåner. Tips! Serveres i et højt forvarmet caféglas med lang ske til omrøring.
Fransk kaffe:



1 dl stærk friskbrygget kaffe,
2 cl cognac,
1 tsk. rørsukker,
flødeskum,
mandelflager.

Kom cognac og sukker i det forvarmede caféglas, hæld kaffen i, top med flødeskum og drys med mandelflager.

Tips! Prøv eventuelt med Kahlua i stedet for cognac.
Pebermynte kaffe:

1 dl stærk friskbrygget kaffe,
2 cl pebermyntelikør,
pisket flødeskum,
pebermynte- chokolade.

Bland kaffe og likør i et forvarmet caféglas. Top med flødeskum og pynt med peber- myntechokolade hakket i mindre stykker.
Luksus Irish coffee:



3 cl Tullamore Dew,
3 cl Kahlua,
friskbrygget varm kaffe,
pisket flødeskum.

Kom først Tullamore Dew, herefter Kahlua i det forvarmede glas. Hæld den varme kaffe over. Top med flødeskum. Servér denne luksus udgave for dine gæster - Kahlua erstatter puddersukkeret og giver en hel ny lettere smag.
Choco Mocca:
(2 personer)




10 g mørk chokolade,
10 g lys chokolade,
1 dl varm mælk,
3 dl friskbrygget kaffe,
1 dl piskefløde.

Hæld mælk og chokolade i en skål, varm det i mikrobølgeovnen eller i en gryde. Rør i mælken til chokoladen er smeltet, bland kaffen i. Fordel det i 2 forvarmede kopper. Serveres med flødeskum på toppen. Herover drysses revet chokolade. Serveres straks.
Læs også de dejlige Gløgg opskrifter.

Der vil komme nye opskrifter løbene.
Tilføj os til en af dine foretrukne sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.

Fortæl en ven om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
  Mail Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.



Tilmeld Frameld
Ses bedst på en computer med internet adgang og farveskærm.
Kontakt www.hverdagogfest.dk


Online 6