Start - Alt - Bordplaner - Bryllupsdag - Clipart - Fede udtryk - Festlege - Indbydelser - Julefrokost - Kaffe
mp3covers
- Sticks(Sange/indbydelser) - Tips & Tricks - Værtshus Tricks - Meget mere....
 
 
   
- ET KIG IND I KAFFENS VERDEN....

En ny inspiration til vore mange brugere.
ET KIG IND I KAFFENS VERDEN.



Opskrifter:
- Delt op i årstider.

Hele året:
Espresso:


1
shot (35-40 ml) espresso kaffe serveres i en forvarmet espressokop.
Cappuccino:

Server i en stor forvarmet kop
1 shot espresso (35-40 ml) eller en god mørkristet kaffe
200
ml mælk varmes Bryg espresso og hæld den varme mælk i fordelt som 1/3 mælk og 1/3 skum Serveres med et drys kakaopulver på toppen.

En cappuccino skal have en lys fyldig skum omringet af en mørk kaffering yderst langs kanten, også kaldet "munkekransen". Når du har øvet dig længe nok, kan du også lave forskellige mønstre på toppen.

Café latte:

Serveres i et forvarmet tykt glas.
1 shot espresso (35-40 ml) eller en god mørkristet kaffe.
400 ml mælk Varm mælken til 65-70 grader - må ikke koge.
Bryg espresso/kaffe - hæld den i glasset og herefter den varme mælk.



Chai-latte:

Serveres i et tykt forvarmet glas med håndtag.
2 dl kogende vand.
1 tsk chai-te med top (indeholder 6 forskellige krydderier - købes hos tehandler)
2 dl mælk efter valg.
Vanillesirup.
Kardemomme.
Ceylonkanel.
Teen kommes i et téæg der hænges ned i glasset - det kogende vand hældes over - trækker 5-6 min. tilsættes vanillesirup efter behag - rør rundt - drysses med kardemomme og kanel - fyldes op med varm mælk - evt. et drys ceylonkanel på toppen.

Nyd sommeren med forskellige iskaffe

Is Latte
skal nydes i et højt glas med sugerør. Til 1 glas: Ingredienser
ca. 30 ml god espresso kaffe eller friskbrygget stærk kaffe
15
-20 ml ristet hasselnødsirup
3
dl let- eller sødmælk isterninger

Fremgangsmåde:
Kom sirup i bunden af glasset, herefter isterninger op til godt halvdelen af glasset. Fyld op med let- eller sødmælk efter smag til ca. 2- cm fra øverste kant. Bryg en enkelt espresso eller en stærk kaffe og hæld over.
Coffee Dreams Iskaffe: Ca. 6 cl stærk Espresso kaffe.
1 stor tsk. farin.
18-20 cl Minimælk.
5-6 store isterninger.

Fremgangsmåde:

Hæld den kolde kaffe i en blender, tilsæt farin, isterninger og mælk.
Blend det hele indtil kaffen er godt cremet.

Hældes i høje glas og serveres med et tykt sugerør.


Tips!
Espressokaffen kan brygges i større mængder, eventuelt i en moccakande. Hældes på flaske og stilles i køleskab.

Husk! Blot at ryste flasken en gang imellem og inden du tapper af den, så der ikke dannes bundfald.
Straks efter brug skal den sættes tilbage på køl, så den altid er kold.
Har lang holdbarhed 3-4 uger.
Cappuccino on the rocks:




Fyld et glas med isterninger, hæld kold mælk i til glasset er ca. 1/3 fyldt, tilsæt 1 dl stærk kaffe. Top med afkølet mælkeskum. Servér.
Iskaffe med rørsukker: (2 glas)




4
dl stærk kaffe
2 spsk. rørsukker
2 dl isterninger
2 kugler vanilleis (59 mm)

Opløs sukkeret i kaffen, stil den til afkøling i køleskabet. Blend kaffen sammen med isterninger. Fordel kaffen i høje glas, pynt med flødeskum, servér den med en kugle vanilleis i hver.
Is caffé latte:

dl mælk (valgfrit sød-, let-, minimælk)
5 isterninger
½ dl stærk kaffe, evt. 1-3 tsk. ahornsirup.

Kom isterningerne og mælk i et koldt glas, bryg kaffen, hæld den i glasset og tilsæt eventuelt ahornsirup som sødestof. Serveres i et højt glas med en lang ske.


Tips!
Bemærk: at man altid bruger kold mælk og kolde glas.
Café Frappe
(4 personer)




Dette er alletiders iskaffe:

Pisk med en håndmixer eller i en blender 3 dl stærk kaffe og 3 spsk. pulverkaffe, ½ l blød mocca flødeis og evt. 1 dl fløde.
Serveres i glas.
Iskaffedrik
(1 person)






Udskriv opskrift.
EIGILS SPECIAL FRAPPÈ

Enkel at tilberede - kalorielet -
meget velegnet til diabetikere.

Alt hvad der behøves:
1. Et højt drikkeglas (evt. caféglas)
2. Instant kaffe (frysetørret kaffe)
3. Shaker (evt. syltetøjsglas med skruelåg)
4. Sugerør

Opskriften:
Ca. 2 tsk instant kaffe (efter smag og personlighed)
Ca. 3/4 - 1 stk. flydende SØD sødemiddel (0,0 kalorier)
0,5 dl iskoldt vand
2 dl iskold Mini- eller skummemælk
4 Isterninger.

Tilberedning:
1. Kom isterningerne i det høje glas.
2. Kaffeblandingen: Bland kaffe, vand, sødemiddel og mælk i shakeren, sæt låget på og ryst i ca. 30-60 sek. til der dannes en cremet, luftig, skummende masse.
3. Tag låget af shakeren og hæld kaffeblandingen over isterningerne i glasset.
4. Stik sugerøret ned. En frappé skal nydes med sugerør.

Tips!
Efter man har hældt kaffeblandingen over isterningerne i glasset, kan man med en spiseske skubbe det sidste skum fra shakeren over toppen af glasset inden servering.


Irish Latte
(1 person)

Indenfor special-kaffe sker der mange spændende nyheder: Selv Irish Coffee har tilpasset sig " de nye tider ", og er blevet til en Irish Latte.

Hvordan laver du den ?

Ingredienser:
60 ml. Irsk wisky ( Tullemore Dew )
40 ml. Espresso eller stærkt brygget kaffe
Mælk f.eks. minimælk
Rørsukker

Fremgangsmåde:
Varm mælken op til 65 - 7o grader under opvarmningen piskes mælken med et piskeris.
Lad mælken hvile et kort øjeblik, så de store bobler forsvinder.
Hæld wiskyen op i et café-glas, tilsæt espressoen, fyld op med den varme, piskede mælk.
Smag til med rørsukker.

Øv
Sommerens top-10

(1 person)



Vi vil ikke undlade, mellem vores mange opskrifter til kolde sommerdrikke, at medtage den nok aller mest benyttede - under navnet "ØV" :

- Koldt postevand fyldes i et glas, og serveres straks.

Iste:




Det er en fornøjelse at brygge sin egen iste, og da det ikke kræver den store kendskab til te, så gå blot i gang. Du kan anvende de fleste typer teer. Når teen har trukket efter tidsangivelsen på emballagen, skal den afkøles, evt. i køleskab. Du kan med et meget fint resultat prøve at eksperimentere dig frem, for at finde den type af te, som passer bedst til dine smagsløg, når du brygger din iste på en varm sommerdag. Angående sukker, så start med lidt eller ingen ting - smag dig frem. Du kan også med stor succes anvende de aromatiserede næsten frugtagtige parfumerede teer, der sælges i alle supermarkeder. Disse er ganske anvendelige til is-te.


Iste:

1
liter te
2-3 spsk. sukker (efter smag)
Saft af en citron.

Lav en kande te, opløs sukkeret i den og smag den til med citron.
Lad teen afkøle i køleskabet. Serveres med isterninger og evt. citronskiver.

Tips!
Anvend altid usprøjtede citroner.
Iste med mynte og æblecider: (2 glas)





2
dl god afkølet te
2 dl æblecider
frisk mynte
isterninger

Fordel te og æblecider over isterningerne i 2 glas, pynt med mynte - servér.
Æble-iste

- velegnet for diabetikere.


Ingredienser:
1 liter kold stærk te f.eks. grøn te
1 liter æblejuice
flydende sødemiddel efter egen smag
isterninger

Fremgangsmåde:
te og æblejuice blandes og smages til med sødmidlet
(sødemidlet kan evt. undlades) og stilles i køleskabet.

Servering:
æble-isteen serveres kold, evt. med isterninger.

Tips !
Isteen kan varieres ved at anvende andre sorter af frugt-juice.

Holdbarhed:
2 - 3 dage i køleskab.


Sommer er Smoothies …




Siden 1970 har surferne på strandene i Californien drukket smoothies - med en blender kan du hurtigt lave en vitaminbombe i form af en smoothie. Frisk frugt og bær kan bruges, men også frosne bær, som er nemme at opbevare i fryseren. De behøver ikke at tøes op først. Du opnår det bedste resultat, hvis bærrene er frosne, når de kommes i blenderen. I en smoothie kan du blande hvad du har fantasi til. Prøv dig frem til f.eks. at lade det sure møde det søde i det samme glas, prøv med forskellig juice, bær, frugt - kombineret med youghurt eller mælk - måske en kombination. Tilsæt nogle isterninger.


Smoothie med jordbær og melon
(4 glas)





4
dl youghurt naturel
500 g jordbær
500 g melon
sukker efter smag.

Kom youghurt, jordbær, melon og sukker i en blender, blend til frugterne er helt findelt - serveres straks.
Prøv f.eks. med jordbær, banan og appelsin. Eller hindbær og fersken. Hvor meget sukker du vil tilsætte - smag dig frem.

Tips!

Du kan blende smoothie hjemme i køkkenet og straks hælde den over på en termokande - og tage den med til stranden eller ud i naturen.
Tips!
Mængden af sukker som tilsættes afhænger af bærrene og frugtens sødme - smag dig altid frem.
Jordbær smoothie
(4 glas)




½
liter skummetmælk iskold
300 g frosne jordbær
Korn fra 1 stang vanille
1 spsk. rørsukker

Alle ingredienser blendes til en tyk cremet konsistens. Serveres straks med sugerør.
En drøm i harmoni af en smoothie
(1 glas)





2
dl skummetmælks youghurt med jordbær
1 dl letmælk
1 banan
dl frosne jordbær

Alle ingredienser blendes til en cremet konsistens. Serveres straks.
Espresso smoothie
(1 glas)


5-6
isterninger
½ dl espresso kaffe - eller stærk kaffe
1 dl skummet-/minimælk
2 spsk. youghurt vanilleis
evt. lidt sukker

Hæld espresso eller stærk kaffe i en blender og blend med halvdelen af mælken samt isterningerne. Tilsæt resten af mælken og blend kort. Smag til med sukker og servér med et drys på toppen en blanding bestående af kanel - cacao - rørsukker.

Ananas smoothie
(1-2 glas)




5
dl skummetmælks youghurt naturel
3 skiver ananas
2 spsk. ananaslage
1 tsk. vanillesukker

Ananas, lage, youghurt og vanille blendes og serveres i et højt glas med isterninger.
Coffee Dreams Smootea nr. 2
(2 glas)





5
dl isterninger
3 dl vanilleis (1 - 2 kugler 59 mm)
1½ - 2 dl passionsfrugt sirup
2 dl ceylonte (stærk fra tekande)
1 tsk. vanillesukker
½ plade Guldbarre Mint chokolade (mørk)

Blendes og serveres i høje glas med sugerør.

Coffee Dreams Smootea nr. 3
(2 glas)





5
dl isterninger
3 dl vanilleis (1-2 kugler 59 mm)
2 dl ceylonte (stærk fra tekande)
dl skovbær sirup

Blendes og serveres i høje glas med sugerør.
Coffee Dreams Smootea nr. 4
(2 glas)





5
dl isterninger
2 dl vanilleis
1 dl ceylonte (stærk fra tekande)
1 dl frosne hindbær
dl Grenadine Monin sirup

Blendes og serveres i høje glas med sugerør.
Caribisk Smoothie
(1 glas)




2-3
isterninger
1 lille banan
½ dl ananasjuice
½ dl kokosmælk

Blendes og serveres i et højt glas.

Rigtig god fornøjelse med opskrifterne …
Der kommer masser af gode opskrifter i tiden fremover …


Tilføj os til en af dine foretrukne sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.

Fortæl en ven om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
  Mail Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.



Tilmeld Frameld
Ses bedst på en computer med internet adgang og farveskærm.
Kontakt www.hverdagogfest.dk


Online 9