|
|
-
Hjemmeristning på en Popkorn-rister......... |
|
|
|
Vej
65 g grønne kaffebønner på vægten. Kom dem i en Termozeta
Popkorn-rister. Tænd evt. for emhætten, så røgen suges
ud. Start Popkorn-risteren.
|
|
Når
bønnerne har nået den ønskede ristningsgrad, skal de
skyndsomt ud af Popkorn-risteren og nedkøle i et metaldørslag
eller lignende.
Med lidt øvelse kan man opnå et ganske fint risteresultat
med en popkorn-rister. Det er ikke alle maskiner, der
er lige velegnede til ristning af kaffebønner. Det fordrer
nemlig, at den varme luft kommer ud fra flere kredsformige
huller i siden af ristekammeret mod bunden, ikke i selve
bunden. Hvis varmen kommer ud i bunden, f.eks. fra et
trådnet, kan luftstrømmen ikke bevæge bønnerne tilstrækkelig
godt rundt i kammeret. Derved bliver ristningen uensartet
og risikoen for, at termostaten i risteren slår fra
før tid, øges. Dertil opstår risiko for brand. Holdbarheden
af maskinen, som i forvejen er kortere ved ristning
af kaffebønner i forhold til majs, forringes yderligere.
Som en nødløsning kan man, iført en grillhandske, med
skaftet af en grydeske, omrøre bønnerne under hele risteprocessen.
Der findes dog flere modeller på det danske marked,
som er velegnede, bl.a. Termozeta som kan købes for
ca. kr. 249.
Ved ristningen er det vigtigt,swiss replica watches
at man ikke fylder for
mange bønner i kammeret ad gangen. Min erfaring siger
½ til 2/3 af kammerets volumen. Popkorn-risteren er
ikke velegnet til de aller mørkeste ristninger, da termostaten
ikke holder længe til de varmegrader. Hvis man, som
de fleste espressodrikkere i Danmark foretrækker mellembrune
til mellemmørke ristegrader, er denne rister glimrende.
Det tager 4-6 minutter for en mellemlys ristegrad og
7-8 minutter for en mellemmørk. Efter hver ristning,
skal maskinen hvile minimum en halv time. Tip: Under
ristningen med låg på, kan man lade åbning af låget
pege ned i en køkkenvask med lidt vand i, herved opfanges
agnerne, så de ikke farer rundt i køkkenet.
Vigtigt: De færdigristede bønner bør afgasse i mindst
24 timer i en egnet beholder med låget på klem for at
udvikle deres fulde aroma.
Se også - Hjemmeristning
af grønne kaffebønner uden den store investering...
|
Tilbage
|
|
|
|
Tilføj
os til en af dine foretrukne
sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.
|
Fortæl
en ven
om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
|
|
Mail
Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.
|
|
|
|
|
|