|
|
-
ET
KIG IND I KAFFENS VERDEN.... |
En
ny inspiration til vore mange brugere.
ET KIG IND I KAFFENS VERDEN.

- En god kop kaffe...
|
 |
Eigil
Christensen arbejder i det daglige med af fremme
"Den Ultimative kaffeoplevelse" gennem firmaerne
Coffee
Dreams
og De Rullende Kaffebryggere.
|
Der
drikkes hver dag rigtig meget kaffe i Danmark, men som
jeg mange gange tidligere har været inde
på …. |
 |
Det vil altid være en smagssag, hvad der er en god kop kaffe,
her er det som så ofte, du får, hvad du betaler for. Danmark
betegnes som et "kaffeland" fordi, der drikkes så meget
kaffe målt i forhold til indbyggerantallet, men al kaffe importeres
fra omkring 17 kaffe- dyrkende lande. Noget importeres som hele
grønne bønner fordelt på 2 kaffesorter, Arabica, som
dyrkes i højlandet og Robusta, som dyrkes på lavland.
Arabica, regnes for den fineste, Robusta, som er mindre sart,
anvendes til iblanding. Mange af de hele bønner bliver ristet
her i landet. |
 |
Espressokaffe
i hele bønner importeres færdig- ristet og blandet i det rette
forhold fra Italien, da de italienske kafferisterier, som findes
over hele Italien, nok rister den bedste espressokaffe i Europa.
|
De
gode kaffetraditioner
( lige bortset fra "Madam Blå" ) er alle hentet under sydlige
himmelstrøg, her tænker jeg på stempel- kande, mocca-kande,
som mange kalder en italiensk espressokande. Denne kande
vil jeg betegne som kanden man brygger en meget koncentreret
- espressobaseret kaffe på, dog uden crema. (skum
på toppen)
Denne kaffe, er meget velegnet til alle mælke-baserede kaffer,
som for eksempel caffe-latte eller cappuccino og mange andre
special-kaffer, som er oppe i tiden.
Der skal en god bønne til at brygge en perfekt special-kaffe.
Hvorimod du kan anvende alle former for mælk, fra sødmælk til
mini- mælk, gerne konsummælk. Alle mælke typerne lader sig fint
skumme, når de er varmet op til 65 - 70 grader. Personligt foretrækker
jeg sødmælk, da den giver den rundeste smag, som desværre feder.
|
|
|
|
Du
kan hjemme i køkkenet selv brygge en moderne special-kaffe uden
at investere en dyr, smart hjemme-espresso maskine, som er i
handelen. For et beskedent beløb, 4 - 500,00 kr., kan du købe
det fornødne udstyr, som skal bestå af en elektrisk mini-kaffekværn,
en såkaldt håndmælkeskummer af rustfrit stål med et stempel,
der kan trækkes op og ned, en italiensk moccakande i stål af
god kvalitet eller aluminium. Du kan også anvende en stempel-kande.
Til at måle temperaturen med, kan du anvende dit stegetermometer.
|
-
Alt det du behøver...
|
Sådan gør du, når du skal brygge hjemme:
|
|
Varm
mælken i mælkeskummeren. |

|
Bryg
din kaffe.
Hæld op i et forvarmet glas eller kop, fyld op med mælkeskum
eller dampet mælk, alt efter om det skal være en cappuccino
en latte eller en af de andre spændende kaffopskrifter, du finder
her.
Tip: Du kan enten drysse lidt kakao, revet chokolade,
måske dekoreret med chokolade- sauce. |
 |
Cappuccino
dekoret med chokoladesauce. |
|
Rigtig god fornøjelse...
Har du spørgsmål er du velkommen til at maile til Eigil.
Se masser af andre opskrifter her.
|
Tilføj
os til en af dine foretrukne
sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.
|
Fortæl
en ven
om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
|
|
Mail
Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.
|
|
|
|
|
|