EIGILS
coffee dreams
(1 person)
|
Nu hvor den kolde tid står for døren - og vi sammen med familien
eller venner skal have kaffen på bordet, kan jeg på det varmeste
anbefale EIGILS coffee dreams, den luner hele kroppen, er
sød og får samtidig et nyt begreb af "en god kop kaffe" Til
denne kaffedrøm skal der pr. person anvendes:
2 cl Baileys original
2 cl Cointreau
friskbrygget filterkaffe (mængde afhængig af glassets størrelse)
piskefløde (letpisket)
1 tykt rødvinsglas
Fremgangsmåde Baileys likør og Cointreau blandes i glasset
Fyld op til 2 cm fra øverste kant med friskbrygget filterkaffe
Hæld den letpiskede fløde på toppen (ca. 2 store spsk.) Serveres
straks - smager som en drøm. |
Wienerkaffe:
(4 personer)

|
1 spsk kakao
1½-2 spsk sukker,
3 dl vand,
6 dl stærk varm kaffe,
flødeskum,
ceylonkanel.
Rør kakao, sukker og vand sammen, fordel det i 4 høje
forvarmede caféglas. Hæld den varme kaffe i. Top med en klat
flødeskum og et drys ceylonkanel. Serveres straks. |
X-Mas
kaffe:
(4 personer)
|
4 cl Absolut mandarin (snaps)
½ l stærk varm kaffe,
sukker,
letpisket flødeskum,
safran,
appelsinskal økologisk.
(Pisk flødeskummet let iblandet safran og lidt sukker). Hæld
sukker, varm kaffe og Absolut i et caféglas. Rør godt. Top
med den piskede flødeskum og garnér med strimlet appelsinskal.
Serveres straks.
|
Jule
Latte:
 |
¾ dl varm stærk kaffe,
1 cl kanelsirup,
1 cl honningsirup,
1 cl abrikossirup.
Serveres i et forvarmet caféglas. Fyld glasset op med varm
mælk.
|
Krydderkaffe:
|
1 knivspids ceylonkanel,
1 knivspids kardemomme,
1 knivspids allehånde
og 2 dl varm mælk røres rundt i et forvarmet glas.
Fyld op med stærk varm kaffe. Serveres straks.
|
Kanelkaffe:
(4 personer)
|
6 dl varm kaffe,
2 tsk stødt kanelstang (groft),
2 dl varm mælk,
8 stk. hugget rørsukker.
Bland den groftstødte kanelstang sammen med de friskmalede
kaffebønner i en kaffefilterpose og bryg en stærk god kaffe.
Læg 2 stk. hugget rørsukker i hvert forvarmet glas.
Fyld op med kaffen. Toppes med et drys ceylonkanel (kan undlades).
|
Eigils
special: |
2 cl Grenadinesirup,
40 ml stærk kaffe,
30 ml dampet chokolademælk.
Bland ingredienserne i en 150 ml forvarmet kop/glas.
Top med flødeskum og chokoladedrys. Serveres straks. |
Vanille
kaffe:

|
1 tsk. rørsukker,
½ tsk. vanillesukker (luksus),
2 spsk sødmælk (varm),
3 cm vanillestang flækket,
1½ dl varm kaffe.
Rørsukker, vanillesukker, sødmælk og vanillestang røres sammen
i forvarmet kop/glas Hæld den færdigbryggede varme kaffe i
og servér. |
Kaffe
Gløg:

|
2 cl vodka,
3 cl rødvin,
sukker, varm kaffe blandes og hældes op i et forvarmet caféglas.
Serveres straks. |
Kaffe
med Cointreau:
(6 personer)
|
2 dl piskefløde,
6 spsk. Cointreau (hvid likør),
1 liter stærk friskbrygget kaffe.
Pisk fløden stiv, kom 1 spsk. Cointreau i bunden af
forvarmede kopper/glas. Hæld kaffen over og pynt med flødeskum.
Serveres straks.
|
Baileys
vinter latte - GRANDE:
|
En
kop kaffe når du vil forkæle dig selv og andre - "drikken
er stærkt
vanedannende …." swiss replica watches
Til 1 person Ingredienser:
2 cl Baileys originale likør.
30 ml espresso kaffe eller stærk friskbrygget kaffe.
180 ml mælk, letmælk, sødmælk efter smag.
1 højt caféglas.
Fremgangsmåde:
Varm mælken ved svag varme.
Under opvarmningen piskes godt rundt i bunden af kasserollen.
Mælken varmes til ca. 60 grader celcius. Hæld mælken
op i det forvarmede caféglas. Tilsæt Bailey, hæld kaffen fra
en lille kande forsigtigt ned i midten af glasset. Serveres
straks med en lang lattéske.
|
Mexicansk
kaffe:

|
2 dl friskbrygget varm kaffe,
2 cl Kahlua,
1 cl Tequila,
1 stk. mørk chokolade,
flødeskum.
Læg chokolade i bunden af glasset. Tilsæt Kahlua og Tequila
og fyld op med kaffe. Pynt med flødeskum og chokoladespåner.
Tips! Serveres i et højt forvarmet caféglas med lang ske til
omrøring. |
Fransk
kaffe:
|
1 dl stærk friskbrygget kaffe,
2 cl cognac,
1 tsk. rørsukker,
flødeskum,
mandelflager.
Kom cognac og sukker i det forvarmede caféglas, hæld kaffen
i, top med flødeskum og drys med mandelflager.
Tips! Prøv eventuelt med Kahlua i stedet for cognac.
|
Pebermynte
kaffe:
|
1 dl stærk friskbrygget kaffe,
2 cl pebermyntelikør,
pisket flødeskum,
pebermynte- chokolade.
Bland kaffe og likør i et forvarmet caféglas. Top med flødeskum
og pynt med peber- myntechokolade hakket i mindre stykker.
|
Luksus
Irish coffee:

|
3 cl Tullamore Dew,
3 cl Kahlua,
friskbrygget varm kaffe,
pisket flødeskum.
Kom først Tullamore Dew, herefter Kahlua i det forvarmede
glas. Hæld den varme kaffe over. Top med flødeskum. Servér
denne luksus udgave for dine gæster - Kahlua erstatter puddersukkeret
og giver en hel ny lettere smag. |
Choco
Mocca:
(2 personer)
|
10 g mørk chokolade,
10 g lys chokolade,
1 dl varm mælk,
3 dl friskbrygget kaffe,
1 dl piskefløde.
Hæld mælk og chokolade i en skål, varm det i mikrobølgeovnen
eller i en gryde. Rør i mælken til chokoladen er smeltet,
bland kaffen i. Fordel det i 2 forvarmede kopper. Serveres
med flødeskum på toppen. Herover drysses revet chokolade.
Serveres straks.
|
|