|
|
-
NOSTALGI.... |
|
NOSTALGI.

- En kop kaffe med Richs...
|
Richs
er kaffetilsætning eller kaffeerstatning, der fremstilles af korn,
cikorierødder, der er blevet tørret, formalet og brændt, så det har
udseende som ristede kaffebønner.
Derudover har det intet tilfælles med tropernes kaffebønner.
Richs er blevet fremstillet i Danmark siden 1834 og indtil sidst i
tresserne. Hvor pengene var små, blandede man de malede kaffebønner
med Richs, som var billigere end kaffen. Derved drøjede man på de
dyre kaffebønner.
Richs blev produceret i Danmark frem til 1983, men kan stadig købes
i den flotte mælkebøtte gule pakning. Det fremstilles i dag i byen
Augsburg i Tyskland. En sønderjysk grossist har købt varemærket af
Richs koncernen.
|
|
SÅDAN BRYGGES EN KOP KAFFE MED RICHS
Ingredienser
500 g mellemristede,malede kaffebønner - f.eks. rød Gevalia
1 pakke Richs (250 g)
Fremgangsmåde
Bland de 500 g kaffe med Richs pakken på et underlag på bordet
Bland det godt og kom det op i en dåse med tætsluttende låg. Bryg
kaffen på din kaffefiltermaskine.
Anvend din sædvanlige måleske - et skemål der tilsvarer 7 g kaffe
pr. kop.
Invitér din familie, venner til en hyggestund i nostalgiens tegn
til en kop kaffe med Richs og med hjemmelavet kikskage.
Tro det eller ej - der er ingen tvivl om, at det bliver en ny kaffetrend.
GALLA-KIKSKAGE
|
Prøv at lægge en kikskage sammen og servér den til en hyggestund
i weekenden.
Opskriften er fra først i 50-erne - skal ikke bages, men lægges
sammen dagen før.
Vælg en aflang form, der er en bagatel bredere end kiksene er lange.
Vi har brugt en form af aluminiumsfolie, som ikke skal smøres, og
kagen er nem at få ud af. Bruges en almindelig sandkageform, er
det praktisk at fore den med bagepapir eller folie.
Ingredienser:
250 g palmin
3 hele pasteuriserede æg
200 g flormelis
125 g kakaopulver
1-2 tsk vanillesukker
reven skal af en usprøjtet citron
Fyld: 18-24 stk. aflange kiks uden tunger
Fremgangsmåde:
Smelt palmin i en tykbundet gryde og afkøl den noget, pisk æg og
flormelis lyst og skummende, pisk kakao, vanillesukker og citronskal
i æggemassen og hæld den håndvarme palmin i, mens der piskes.
Hvis palminen er for varm, risikerer man, at den skiller. Bliver
den for kold, risikerer man, at den stivner, inden man er færdig
med at lægge kagen sammen. Er massen for tyk, så den er svær at
fordele, kan man evt. fortynde med lidt varm kaffe.
Dæk først formens bund med et jævnt lag kakaomasse, læg så et lag
kiks i og skift med kakaomasse og kiks, til formen er fyldt op.
Øverste og nederste lag skal være chokolademasse.
Den sammenlagte kage stilles koldt - gerne i køleskab i ca. et døgn
til den er så fast, så den kan skæres i skiver.
Kagen opbevares altid bedst i køleskab.
|

- Billede fra en gammel sporvogn.
|
Tilføj
os til en af dine foretrukne
sider.
Så kan du finde os igen, da der hele tiden kommer
nye og sjove ting her på side.
|
Fortæl
en ven
om HverdagOgFest.dk.
Det vil gøre os meget glade og måske også din ven.
|
|
Mail
Service.
Tilmeld dig vores mail service, så
sender vi dig en mail, når der er nyt
på Hverdag Og Fest.
|
|
|
|
|
|