Opskrifter:
-
Delt op i årstider.
|
|
Hele
året: |
|
Espresso:

|
1 shot (35-40 ml) espresso kaffe serveres
i en forvarmet espressokop. |
Cappuccino:
|
Server i en stor forvarmet kop
1 shot espresso (35-40 ml) eller en
god mørkristet kaffe
200 ml mælk varmes Bryg espresso og hæld den varme mælk
i fordelt som 1/3 mælk og 1/3 skum Serveres
med et drys kakaopulver på toppen.
|
 |
En
cappuccino skal have en lys fyldig skum omringet af en mørk
kaffering yderst langs kanten, også kaldet "munkekransen".
Når du har øvet dig længe nok, kan du også lave forskellige
mønstre på toppen.
|
Café
latte:
|
Serveres i et forvarmet tykt glas.
1 shot espresso (35-40 ml) eller en god mørkristet
kaffe.
400 ml mælk Varm mælken til 65-70 grader - må
ikke koge.
Bryg espresso/kaffe - hæld den i glasset og herefter den varme
mælk.
|
Chai-latte:
|
Serveres i et tykt forvarmet glas med håndtag.
2 dl kogende vand.
1 tsk chai-te med top (indeholder 6 forskellige
krydderier - købes hos tehandler)
2 dl mælk efter valg.
Vanillesirup.
Kardemomme.
Ceylonkanel.
Teen kommes i et téæg der hænges ned i glasset - det kogende
vand hældes over - trækker 5-6 min. tilsættes vanillesirup
efter behag - rør rundt - drysses med kardemomme og kanel
- fyldes op med varm mælk - evt. et drys ceylonkanel på toppen.
|
Nyd sommeren med forskellige iskaffe

|
Is
Latte
|
skal nydes i et højt glas med sugerør. Til 1 glas: Ingredienser
ca. 30 ml god espresso kaffe eller friskbrygget stærk
kaffe
15-20 ml ristet hasselnødsirup
3 dl let- eller sødmælk isterninger
Fremgangsmåde:
Kom sirup i bunden af glasset, herefter isterninger op til
godt halvdelen af glasset. Fyld op med let- eller sødmælk
efter smag til ca. 2-2½ cm fra øverste kant.
Bryg en enkelt espresso eller en stærk kaffe og hæld over.
|
Coffee
Dreams Iskaffe: |
Ca.
6 cl stærk Espresso kaffe.
1 stor tsk. farin.
18-20 cl Minimælk.
5-6 store isterninger.
Fremgangsmåde:
Hæld den kolde kaffe i en blender, tilsæt farin,
isterninger og mælk.
Blend det hele indtil kaffen er godt cremet.
Hældes i høje glas og serveres med et tykt sugerør.
Tips!
Espressokaffen kan brygges i større mængder,
eventuelt i en moccakande. Hældes på flaske og
stilles i køleskab.
Husk! Blot at ryste flasken en gang imellem og inden
du tapper af den, så der ikke dannes bundfald.
Straks efter brug skal den sættes tilbage på køl,
så den altid er kold.
Har lang holdbarhed 3-4 uger.
|
Cappuccino
on the rocks:

|
Fyld et glas med isterninger, hæld kold mælk i til glasset
er ca. 1/3 fyldt, tilsæt 1 dl stærk kaffe. Top med
afkølet mælkeskum. Servér. |
Iskaffe
med rørsukker: (2 glas)

|
4 dl stærk kaffe
2 spsk. rørsukker
2 dl isterninger
2 kugler vanilleis (59 mm)
Opløs sukkeret i kaffen, stil den til afkøling i køleskabet.
Blend kaffen sammen med isterninger. Fordel kaffen i høje
glas, pynt med flødeskum, servér den med en kugle vanilleis
i hver. |
Is
caffé latte:
|
2½ dl mælk (valgfrit sød-, let-, minimælk)
5 isterninger
½ dl stærk kaffe, evt. 1-3 tsk. ahornsirup.
Kom isterningerne og mælk i et koldt glas, bryg kaffen, hæld
den i glasset og tilsæt eventuelt ahornsirup som sødestof.
Serveres i et højt glas med en lang ske.
Tips!
Bemærk: at man altid bruger kold mælk og kolde glas.
|
Café
Frappe
(4 personer)

|
Dette er alletiders iskaffe:
Pisk med en håndmixer eller i en blender 3 dl stærk
kaffe og 3 spsk. pulverkaffe, ½ l blød mocca
flødeis og evt. 1 dl fløde.
Serveres i glas. |
Iskaffedrik
(1 person)
Udskriv
opskrift. |
EIGILS
SPECIAL FRAPPÈ
Enkel at tilberede - kalorielet -
meget velegnet til diabetikere.
Alt hvad der behøves:
1. Et højt drikkeglas (evt. caféglas)
2. Instant kaffe (frysetørret kaffe)
3. Shaker (evt. syltetøjsglas med skruelåg)
4. Sugerør
Opskriften:
Ca. 2 tsk instant kaffe (efter smag og personlighed)
Ca. 3/4 - 1 stk. flydende SØD sødemiddel
(0,0 kalorier)
0,5 dl iskoldt vand
2 dl iskold Mini- eller skummemælk
4 Isterninger.
Tilberedning:
1. Kom isterningerne i det høje glas.
2. Kaffeblandingen: Bland kaffe, vand, sødemiddel
og mælk i shakeren, sæt låget på og
ryst i ca. 30-60 sek. til der dannes en cremet, luftig,
skummende masse.
3. Tag låget af shakeren og hæld kaffeblandingen
over isterningerne i glasset.
4. Stik sugerøret ned. En frappé skal nydes
med sugerør.
Tips!
Efter man har hældt kaffeblandingen over isterningerne
i glasset, kan man med en spiseske skubbe det sidste skum
fra shakeren over toppen af glasset inden servering.
|
Irish
Latte
(1 person)
 |
Indenfor
special-kaffe sker der mange spændende nyheder: Selv Irish
Coffee har tilpasset sig " de nye tider ", og er blevet til
en Irish Latte.
Hvordan laver du den ?
Ingredienser:
60 ml. Irsk wisky ( Tullemore Dew )
40 ml. Espresso eller stærkt brygget kaffe
Mælk f.eks. minimælk
Rørsukker
Fremgangsmåde:
Varm mælken op til 65 - 7o grader under opvarmningen
piskes mælken med et piskeris.
Lad mælken hvile et kort øjeblik, så de store bobler forsvinder.
Hæld wiskyen op i et café-glas, tilsæt espressoen, fyld op
med den varme, piskede mælk.
Smag til med rørsukker.
|
Øv
Sommerens top-10
(1
person)
 |
Vi vil ikke undlade, mellem vores mange opskrifter til kolde
sommerdrikke, at medtage den nok aller mest benyttede - under
navnet "ØV" :
- Koldt postevand fyldes i et glas, og serveres straks.
|
Iste:

Det er en fornøjelse at brygge sin egen iste, og da det
ikke kræver den store kendskab til te, så gå blot i gang.
Du kan anvende de fleste typer teer. Når teen har trukket
efter tidsangivelsen på emballagen, skal den afkøles, evt.
i køleskab. Du kan med et meget fint resultat prøve at eksperimentere
dig frem, for at finde den type af te, som passer bedst
til dine smagsløg, når du brygger din iste på en varm sommerdag.
Angående sukker, så start med lidt eller ingen ting - smag
dig frem. Du kan også med stor succes anvende de aromatiserede
næsten frugtagtige parfumerede teer, der sælges i alle supermarkeder.
Disse er ganske anvendelige til is-te.

|
Iste:
|
1 liter te
2-3 spsk. sukker (efter smag)
Saft af en citron.
Lav en kande te, opløs sukkeret i den og smag den til med
citron.
Lad teen afkøle i køleskabet. Serveres med isterninger og
evt. citronskiver.
Tips!
Anvend altid usprøjtede citroner.
|
Iste
med mynte og æblecider: (2 glas)

|
2 dl god afkølet te
2 dl æblecider
frisk mynte
isterninger
Fordel te og æblecider over isterningerne i 2 glas,
pynt med mynte - servér. |
Æble-iste
 |
- velegnet for diabetikere.
Ingredienser:
1 liter kold stærk te f.eks. grøn te
1 liter æblejuice
flydende sødemiddel efter egen smag
isterninger
Fremgangsmåde:
te og æblejuice blandes og smages til med sødmidlet
(sødemidlet kan evt. undlades) og stilles i køleskabet.
Servering:
æble-isteen serveres kold, evt. med isterninger.
Tips !
Isteen kan varieres ved at anvende andre sorter af frugt-juice.
Holdbarhed:
2 - 3 dage i køleskab. |
Sommer er Smoothies …
Siden 1970 har surferne på strandene i Californien drukket
smoothies - med en blender kan du hurtigt lave en vitaminbombe
i form af en smoothie. Frisk frugt og bær kan bruges, men
også frosne bær, som er nemme at opbevare i fryseren. De
behøver ikke at tøes op først. Du opnår det bedste resultat,
hvis bærrene er frosne, når de kommes i blenderen. I en
smoothie kan du blande hvad du har fantasi til. Prøv dig
frem til f.eks. at lade det sure møde det søde i det samme
glas, prøv med forskellig juice, bær, frugt - kombineret
med youghurt eller mælk - måske en kombination. Tilsæt nogle
isterninger.
|
  
   |
Smoothie
med jordbær og melon
(4 glas)
|
4 dl youghurt naturel
500 g jordbær
500 g melon
sukker efter smag.
Kom youghurt, jordbær, melon og sukker i en blender, blend
til frugterne er helt findelt - serveres straks.
Prøv f.eks. med jordbær, banan og appelsin. Eller hindbær
og fersken. Hvor meget sukker du vil tilsætte - smag dig frem.
|
Tips!
Du kan blende smoothie hjemme i køkkenet og straks hælde den
over på en termokande - og tage den med til stranden eller
ud i naturen. |
|
Tips!
Mængden af sukker som tilsættes afhænger af bærrene og frugtens
sødme - smag dig altid frem. |
Jordbær
smoothie
(4 glas)

|
½ liter skummetmælk iskold
300 g frosne jordbær
Korn fra 1 stang vanille
1 spsk. rørsukker
Alle ingredienser blendes til en tyk cremet konsistens. Serveres
straks med sugerør. |
En
drøm i harmoni af en smoothie
(1 glas)
|
2 dl skummetmælks youghurt med jordbær
1 dl letmælk
1 banan
1½ dl frosne jordbær
Alle ingredienser blendes til en cremet konsistens. Serveres
straks. |
Espresso
smoothie
(1 glas)
|
5-6 isterninger
½ dl espresso kaffe - eller stærk kaffe
1 dl skummet-/minimælk
2 spsk. youghurt vanilleis
evt. lidt sukker
Hæld espresso eller stærk kaffe i en blender og blend med
halvdelen af mælken samt isterningerne. Tilsæt resten af mælken
og blend kort. Smag til med sukker og servér med et drys på
toppen en blanding bestående af kanel - cacao - rørsukker.
|
Ananas
smoothie
(1-2 glas)

|
5 dl skummetmælks youghurt naturel
3 skiver ananas
2 spsk. ananaslage
1 tsk. vanillesukker
Ananas, lage, youghurt og vanille blendes og serveres i et
højt glas med isterninger. |
Coffee
Dreams Smootea nr. 2
(2 glas)
|
5 dl isterninger
3 dl vanilleis (1 - 2 kugler 59 mm)
1½ - 2 dl passionsfrugt sirup
2 dl ceylonte (stærk fra tekande)
1 tsk. vanillesukker
½ plade Guldbarre Mint chokolade (mørk)
Blendes og serveres i høje glas med sugerør.
|
Coffee
Dreams Smootea nr. 3
(2 glas)
|
5 dl isterninger
3 dl vanilleis (1-2 kugler 59 mm)
2 dl ceylonte (stærk fra tekande)
1½ dl skovbær sirup
Blendes og serveres i høje glas med sugerør. |
Coffee
Dreams Smootea nr. 4
(2 glas)
|
5 dl isterninger
2 dl vanilleis
1 dl ceylonte (stærk fra tekande)
1 dl frosne hindbær
1½ dl Grenadine Monin sirup
Blendes og serveres i høje glas med sugerør. |
Caribisk
Smoothie
(1 glas)
|
2-3 isterninger
1 lille banan
½ dl ananasjuice
½ dl kokosmælk
Blendes og serveres i et højt glas. |
Rigtig god fornøjelse med opskrifterne …
Der kommer masser af gode opskrifter i tiden fremover …
|